RAZLIKA MED SERUMI IN KREMAMI ZA OBRAZ

RAZLIKA MED SERUMI IN KREMAMI ZA OBRAZ

Pri izbiri izdelkov za nego kože, se zdi da je izbira neskončna. Od gelov ali balzamov za čiščenje in tonikov do mask in pilingov - izbira v svetu izdelkov za nego kože je lahko zelo težka. Med neštetimi možnostmi sta dva izdelka, ki pogosto povzročata zmedo - serumi in kreme. Oba izdelka imata pomembno vlogo pri ohranjanju zdrave in sijoče kože, vendar imata različna namena in različne sestave. 

Serume in kreme lahko hitro pomešamo, tako da je zelo pomembno, da vemo kaj so glavne značilnosti obeh. 

Serumi za kožo so kot superjunaki rutine nege kože - v zelo lahki formuli imajo veliko moč. 

Serumi so zasnovani tako, da neposredno v kožo vnesejo visoko koncentracijo aktivnih sestavin. Te sestavine se lahko razlikujejo, vendar so med njimi pogosti antioksidanti (kot sta vitamin C in E), hialuronska kislina, peptidi, retinoidi in kisline. Ta moč serumom omogoča, da učinkovito obravnavajo določene težave pri negi kože.

Serumi imajo lahko vodeno konsistenco, ki jim omogoča hitro prodiranje v kožo. Zaradi tega so idealni za odpravljanje različnih težav kože, kot so drobne linije, gubice, temne lise ali neenakomerna tekstura.

Izberemo lahko serume, ki so prilagojeni našim težavam s kožo. Ne glede na to, ali imamo suho ali mastno kožo ali se želimo boriti proti znakom staranja, verjetno obstaja serum, ki je kot nalašč za naše težave. 

Serum se običajno uporablja po čiščenju in toniziranju, vendar pred vlaženjem. Delujejo kot most med tema dvema korakoma in pomagajo učinkovitejšemu delovanju vlažilne kreme. 

Kreme za obraz - junaki vlaženja

Medtem ko se serumi osredotočajo na aktivne sestavine, se kreme za obraz osredotočajo na vlaženje in zadrževanje vode.  

Kreme za obraz so oblikovane tako, da kožo navlažijo. Vsebujejo sestavine, kot so različni humektanti (npr. glicerin in hialuronska kislina), ki privlačijo vodo v kožo, ter okluzive (npr. karitejevo maslo), ki ustvarijo pregrado in preprečijo izgubo vode.

Kreme pomagajo okrepiti naravno kožno pregrado, ki je bistvenega pomena za zaščito kože pred zunanjimi dejavniki. To je še posebej pomembno za tiste s suho ali občutljivo kožo.

Ne glede na tip kože mora biti krema vsakodnevna stalnica v tvoji rutini nege kože. Zagotavlja osnovno vlaženje in pomaga ohranjati zdrav videz kože. 

Zelo pomembno pa je tudi izbrati kremo, ki je ustrezna za tvoj tip kože. Kot smo že omenili imajo skoraj vsi serumi, lahko teksturo. Ne glede na to ali imamo suho in mastno kožo verjetno obstaja serum, ki bo rešil naše težave. Pri kremah za obraz, ki so prvotno oblikovane tako da navlažijo našo kožo, pa je zelo pomembno, da izberemo takšno, ki bo ustrezala našemu tipu kože.  

Kreme so lahko različne teksture, od lahkih losjonov do bogatih in hranljivih formulacij. Izbira naj bo skladna s tvojim tipom kože - bolj suha koža ima raje gostejše formulacije, medtem ko se mastna koža odloči za lažje. Pri eggo boš našla dve različni kremici:

  • Zen defence se ponaša z lahkotno teksturo. Ob nanosu se spremeni v svilnato, nemastno površino, koža pa je žametno gladka in navlažena. Zagotavlja globinsko vlaženje zaradi prisotnosti hialuronske kisline in skvalana. Aloe vera, izvleček kamilice in izvleček zelenega čaja pomirjajo razdraženo kožo, zmanjšujejo rdečico in blažijo nelagodje, zato je odlična izbira za občutljivo ali reaktivno kožo. Zen Defence spodbuja splošno zdravje kože, saj ohranja ravnovesje vlage, zmanjšuje vnetja in zagotavlja bistvena hranila za čisto in sijočo polt. Zaradi lahke in nemastne teksture je primerna za vse tipe kože, vključno z mastno in mešano kožo.
  • Daydream je globoka negovalna krema, razvita za zaščito in nego zelo suhe kože. Izdelana je tako, da kože ne le globinsko navlaži ampak jo tudi nahrani, ščiti kožno pregrado ter pomiri. Formula vsebuje močne vlažilce in hranljive sestavine, ki pomagajo koži zadrževati vodo, izenačijo ten in videz drobnih gubic, prav tako pa kožo pomirijo in pripomorejo k zmanjšanju rdečice. Tekstura kreme je zelo bogata in gosta, primerna za suho do zelo suho kožo. Prav tako je oblikovana tako, da je primerna tudi za nego občutljive kože. 

Daydream smo prvotno ustvarili kot bogato dnevno kremo za vse, ki jim je bila naša Zen defence krema prelahka in premalo hranljiva. Zen defence je namenjena vsem tipom kože, medtem ko smo Daydream ustvarili predvsem za suh in zelo suh tip kože.

Ko gre za plastenje izdelkov za nego kože, serume in kreme uporabljamo različno. Serumi so izdelki za nego, ki vsebujejo več aktivnih sestavin. Ti ciljno usmerjeni tretmaji se uporabljajo po čiščenju, da koža lažje absorbira vse koristi, ki jih nudi serum. Nato uporabimo vlažilno kremo, da se v koži ohranijo koristi seruma in da se koži zagotovi dolgotrajno vlaženje, ki jo naredi zdravo, navlaženo in sijočo podnevi ali ponoči. 🥰

Hvala, ker si si vzela čas in prebrala naš blog. Upam, da si izvedela kakšno novo stvar ali dve.🌟 

Če želiš izvedeti kateri izmed naših produktov je najbolj primeren zate, te vabim, da rešiš naš KVIZ O NEGI KOŽE. 

Ne pozabi, pot do lepše kože je edinstvena, in mi smo tukaj, da ti pomagamo. Imaš vprašanja, potrebuješ nasvet ali bi se samo rada pogovorila o negi kože? Piši nam na hi@eggoglow.com in naši strokovnjaki za nego kože ti bodo z veseljem pomagali.

Se beremo naslednjič! 🌸🌿💆🏻‍♀️