Smartskincare™ je tu!

Smartskincare™ je tu!

Ali verjameš, da obstajajo sestavine, ki točno vedo, kje se nam pojavljajo mozoljčki, kje imamo hiperpigmentacijo oz. temne lise zaradi neuporabe SPF, in da se točno te sestavine potem aktivirajo ter targetirajo ravno te dele telesa, ki potrebujejo pomoč?

Pri eggu smo te - adaptogene sestavine - poiskali in jih dodali v naše nove izdelke za nego kože.

"Saj znam poguglat, ne rabim dermatologa..."

Vsak izmed nas se je že igral strokovnjaka, vsaj takrat ko se odpravimo v drogerijo, kjer izbiramo med poplavo izdelkov za nego kože. Na podlagi odgovorov na: ali imam suho kožo, ali imam mastno kožo, ali se želim rešiti gubic, mozoljčkov, aken, itd. izberemo vlažilno kremico oz. serum in upamo, da smo izbrali pravilne izdelke za specifičen problem naše kože.

Za vse nas izgubljene druše, ki smo vedno v iskanju pravilnega odgovora obstaja nov pristop, ki nam lahko zelo olajša delo. Sedaj nam lahko pri tem pomagajo izdelki za nego obraza, ki s pomočjo adaptogenih sestavin kar sami poiščejo problematične dele kože in vse svoje učunkovine usmerijo prav tja.

Sestavine v smartskincare™ izdelkih ocenijo stanje naše kože, nato se prilagodijo in ji zagotovijo tisto, kar ji najbolj ustreza.

V nadaljevanju najdeš sestavine, ki so prisotne v naši smartskincare liniji in jih moraš preizkusiti.

Adaptogeni x eggo

Preprosto povedano, stres lahko tvojo kožo do neke mere spravi iz ravnovesja, zato tu nastopijo adaptogeni, ki kožo nežno usmerjajo nazaj v želeno stanje. To počnejo na dva načina: kratkoročno pomagajo vrniti kožo v osnovno stanje po izpostavljenosti stresu, dolgoročno pa ščitijo kožo pred prihodnjimi učinki stresa, vključno z znaki staranja kože.

Nekateri najboljši adaptogeni za nego kože, ki jih lahko najdeš v eggo smartskincare™ rutini so:

Pri uporabi v negi kože rodiola blaži različne težave kože, vključno s suho kožo, rdečico, srbečico in občutljivostjo. Občutljiva koža je lahko genetska predispozicija ali stanje, ki nastane zaradi okoljskih stresnih dejavnikov, kot so ostre vremenske razmere ali pretirana uporaba intenzivno aktivnih izdelkov za nego kože. Rodiola lahko pomaga pri obnovi porušenega mikrobioma kože in prepreči, da bi se poškodbe zaradi teh stresnih dejavnikov vrnile. Pri negi kože je znano, da rodiola izboljšuje videz drobnih linij in gub. To naj bi bilo posledica visoke prisotnosti flavonoidov in antioksidantov.

Na kratko: rodiola bo tvojo kožo dobesedno naučila prilagajanja na stres.

Redna uporaba ekstrakta sladkega korena bo posvetlila kožne madeže in lise (tudi starostne pege). Deluje protivnetno, antiseptično in pomirjevalno. V katerikoli izdelek ga lahko dodamo kot aktivno in zdravilno učinkovino za odpravo težav zaradi ekcemov, luskavice, suhe kože, izpuščajev, dermatitisa itd. Deluje kot močan antioksidant: Kot številni drugi rastlinski izvlečki tudi sladki koren vsebuje flavonoid, antioksidantno komponento, ki zmanjšuje reaktivne vrste kisika, ki kožo starajo in razbarvajo.

Zeleni čaj so zaradi njegove vsestranske narave preučevali kot zdravilo za različne dermatološke bolezni, kot so akne, rozacea, luskavica, virusne bradavice in celo kožni rak. Zaščita kože: Zeleni čaj deluje kot antioksidant, ki odstranjuje proste radikale, ki jih povzročajo stresni dejavniki iz okolja, kot sta UV sevanje in onesnaženje, logična izbira za zaščito kože, ki jo je treba dodati kateremu koli režimu nege kože proti staranju. Zmanjšuje znake staranja: Zeleni čaj lahko zmanjša znake poškodb zaradi sonca, kot so hiperpigmentacija, hrapava tekstura in drobne linije. Zmanjšuje odvečni sebum: Zaradi svoje sposobnosti zmanjševanja sebuma ter protivnetnih in antibakterijskih lastnosti je sestavina primerna za bolnike z aknami in tiste z mastno poltjo.

Pomirja kožo: Zeleni čaj lahko zmanjša vnetja pri kožnih obolenjih, kot so ekcem, luskavica in akne.

Goji jagode so danes priznane kot »superživilo« ali živilo, ki vsebuje velike količine hranilnih snovi, ki pripomorejo k optimalnemu splošnemu zdravju, zato se pogosto uporabljajo v vseh vrstah živil, od smoothijev in sokov do izdelkov za nego kože in prehranskih dopolnil. Te jagode so polne antioksidantov, ki se borijo proti prostim radikalom, omogočajo optimalno delovanje imunskega sistema in boljšo absorpcijo kisika, hkrati pa izboljšujejo cirkulacijo. To pomeni več energije, večji sijaj in boljše splošno zdravje! Vsi poznamo prednosti vitamina C, goji jagode pa vsebujejo veliko količino tega pomembnega vitamina. Dokazano je, da kožo učvrsti in napne, hkrati pa jo pomaga zaščititi pred vsemi obremenitvami okolja. Z otipnega vidika celo pripomorejo k temu, da je koža na otip mehkejša. Kdo si ne želi mehke kože? 🥰 Antioksidanti, ki smo jih omenili že na začetku, so prav tako ključni za ohranjanje mladostne in sijoče kože.

Pomagajo ohranjati navlaženo kožo in učinkovito obnavljajo celice za mehko in mladostno polt. Goji jagode prav tako pomagajo tudi pri zmanjševanju aken, spodbujajo nastajanje kolagena in izenačujejo ten kože.

Si torej pripravljena, da raziščeš nove izdelke za nego obraza, poišči jih v naši spletni trgovini! 💕