Spoznaj Sun Hero SPF 50+

Spoznaj Sun Hero SPF 50+

Če obstaja univerzalni izdelek za nego kože, je to zaščita pred soncem. Izpostavljenost soncu nikomur v resnici še ni koristila, dobra zaščita pred soncem pa lahko naredi razliko med zdravo kožo in kožo, ki... ni zdrava.

Ko govorimo o dobri kremi za sončenje, je bila to doslej težava; formulo, ki bi izpolnila vsa pričakovanja, je bilo izjemno težko najti. Na splošno pa velja, da SPF kremo ni najbolj prijetno uporabljati - kljub temu, da zagotavlja še tako pomembno zaščito.

Na vse te predpostavke lahko pozabiš, saj smo končno ustvarili izdelek, ki ste si ga najbolj želele. S ponosom ti predstavljamo Sun Hero SPF 50+, kremo za zaščito pred soncem, ki ga boš dejansko želela nositi. Zasnovana je tako, da je primerna za vse odtenke in problematike kože, je lahkotna, se super obnese pod ličili, in ponuja resnične prednosti za nego kože - obenem pa zagotavlja neprimerljivo zaščito pred soncem - in dokazuje, da popolna formula končno obstaja.

Veš, da ne moremo izdelati kar vsake kreme za sončenje (tako kot ne moremo izdelati kar vsake vlažilne kreme ali seruma). Namesto da bi izbirali med kemičnimi in mineralnimi sestavinami za zaščito pred soncem, ki imajo svoje prednosti in slabosti, smo izbrali hibrid, ki ti daje najboljše iz obeh svetov. Poleg tega nismo mogli ne vključiti nekaterih naših najljubših sestavin, ki podpirajo kožo, kot sta vitamin E in niacinamid, ki kožo izenačita, polepšata in pomirjata. Vse skupaj je združeno v lahkotni teksturi, ki se gladko zlije z vsako kožo, ne da bi za seboj pustila grozljivo belo prevleko, prevladujoč vonj ali mastne sledi. 

Kaj vsebuje?

Najprej se pogovoriva o filtrih za zaščito pred soncem, ki formuli zagotavljajo zaščito pred soncem SPF 50+. Namesto da bi poskušali izbirati med kemičnimi in mineralnimi filtri, kot to počnejo mnogi, smo ugotovili, da strateško kombiniranje kemičnih in mineralnih filtrov ne zagotavlja le najboljše zaščite, temveč tudi najboljšo izkušnjo. Kemični filtri v tej formuli - Octisalate, DHHB, Octyltriazone in Iscotrizinol - delujejo kot goba in absorbirajo škodljive sončne žarke, da ne dosežejo tvoje kože.

Mineralni filtri pa delujejo tako, da na površini kože ustvarijo fizikalno pregrado, ki lahko odbija, razpršuje in absorbira UV-žarke; med njimi sta pogosta cinkov oksid in titanov dioksid, čeprav boš tukaj našla le zadnjega.

 

 

Odločili smo se za obe vrsti filtrov, ker imajo različne prednosti; kemični filtri se lažje zlijejo s kožo in se manj verjetno obrišejo, medtem ko mineralni filtri ščitijo pred žarki UVA in UVB, manj verjetno povzročajo draženje in zagotavljajo takojšnjo zaščito. Z združitvijo teh dveh filtrov naša hibridna formula zagotavlja širok spekter zaščite (kar pomeni, da ščiti tako pred žarki UVA kot UVB, ki prispevajo k fotostaranju in sončnim opeklinam) z najboljšo možno izkušnjo - po našem mnenju zmagovalna rešitev za vse. Izbrali smo tudi zaščito SPF 50.

Številka "50" označuje, koliko časa bo trajalo, da sončno sevanje obarva kožo rdeče, če boš kremo za sončenje uporabljala točno po navodilih - v primerjavi s časom, ki bi ga potrebovali, če kreme za sončenje sploh ne bi uporabljala. Naša zaščita pred soncem bi torej preprečila, da bi koža postala rdeča 50-krat dlje kot brez zaščite pred soncem.  In čeprav je bila "prava" vrednost SPF v zadnjih letih postavljena pod vprašaj, saj nekatere formule ne zagotavljajo takšnega števila SPF, kot navajajo, je bila naša krema podvržena različnim testom, ki so pokazali, da zagotavlja več kot 50 SPF.

Dodali smo tudi niacinamid, znan kot vitamin B3, močno sestavino, znano po tem, da blaži vnetja, podpira kožno pregrado in izboljšuje videz temnih madežev.  Te sestavine skupaj s filtri za zaščito pred soncem tvorijo močan posvetljevalni tretma za nego kože. Našo formulo smo testirali tudi za ostale prednosti pri negi kože; rezultati so pokazali, da ne vsebuje alkoholov, parfumov, je nekomedogena (torej ne zamaši por) in neaknegena (torej ne povzroča izbruhov).Kako jo uporabljati

Verjetno si že večkrat slišala, vendar je kremo za sončenje - ne glede na vreme - potrebno uporabljati vsako jutro kot zadnji korak v rutini nege kože. (UV-svetloba lahko prodre skozi oblake, zato se tudi v oblačnih dneh lahko opečemo.) Ne samo to, nanesti jo moraš na vsaki dve uri, zlasti če se znojiš ali si v vodi. K sreči je nanos Sun Hero zaradi elegantne, neslojne formulacije zelo enostaven - preprosto uporabiš aplikator nakoncu tubice, ki ga izdatno razporediš na konice prstov in vtreš (ne drgneš!) v kožo, ne da bi se pri tem mastila.

Ker smo želeli ustvariti kremo za sončenje, ki je dejansko prijetna za uporabo, lahko računaš na to, da na koži ne bo lepljivih, mastnih ali oljnatih ostankov - nanjo pa boš z lahkoto nanesla ličila. Formulo je mogoče mešati, je prosojna in na koži ne pušča belih madežev, zato je primerna za vse odtenke kože.  Pri kremici smo se odločili za plastično in ozko embalažo, saj omogoča lažje potovanje in uživanje v vsakodnevni zaščiti, kjerkoli si. 

Zelo smo veseli in ponosni, da je po letu razvoja kremica končno izšla. Komaj čakamo, da tudi sama preizkusiš Sun Hero SPF 50+. Imaš vprašanja? Piši nam na hi@eggoglow.com in z veseljem ti bomo pomagali!