Kako sestaviti svojo dnevno rutino

Kako sestaviti svojo dnevno rutino

Oblikovanje lastne rutine za nego kože ni lahka naloga, saj je danes na trgovskih policah na voljo ogromnooo različnih izdelkov.

Zdi se, da se vsak teden pojavi nov trend, nova blagovna znamka, in zlahka se zgodi, da se počutiš, kot da si ostala popolnoma sama in poskušaš ugotoviti, katera kremica proti staranju je najboljša ali pa kateri serum za akne je najboljši za tvojo kožo.

Zato bova skupaj sestavili osnovno rutino nege kože!

Vem, vem ... široka paleta vseh izdelkov za nego kože se morda sprva zdi nepremagljiva. Vendar moraš ugotoviti le kaj tvoj tip kože potrebuje, da bo koža videti sijoča in popolna. V resnici oblikovanje lastne rutine za nego kože ni tako težko, kot se morda zdi, in pokazala ti bom, zakaj.

Pri vsem tem je najbolje to, da ko boš imela dobro izdelano rutino, ne boš čutila nobene potrebe ali želje po uporabi prevelikih količin ličil. Konec koncev ličila le poudarijo zdravo kožo - ne smejo je zakriti. ;)

“Kvaliteta ni edino, kar šteje.”

Da bi bili izdelki kar najbolj učinkoviti, jih moraš uporabljati v pravilnem vrstnem redu. Pomembno pravilo, ki vedno velja je, da izdelke nanašaš po teksturi, torej od najmanj goste do najgostejše oz. od najtanjše do najdebelejše, saj drugače manj gosti izdelki ne bodo mogli prodreti čez gostejše.

Pri ustvarjanju prve rutine za nego kože je pomembno, da se držiš najmanj 3 osnovnih korakov:

  • Čiščenje
  • Vlaženje
  • Zaščita

Po potrebi (ali želji) pa lahko dodaš še naslednje korake:

  • Nanos tonerja
  • Nanos serumov
  • Eksfoliacja

Pa začniva s prvim korakom – ČIŠČENJE

Splošno pravilo je, da je idealno čistiti kožo dvakrat na dan - enkrat zjutraj in enkrat zvečer. Čiščenje zjutraj bo pomagalo odstraniti vse sledi znoja ali olja, ki so ostala na blazini in laseh med spanjem. Zjutraj in zvečer si obraz speri z vodo in med čiste dlani vtri majhno količino nežnega čistilnega sredstva. Obraz nežno osuši z mehko brisačo. Če nosiš ličila, boš morda morala obraz zvečer očistiti dvakrat. Najprej odstrani ličila s čistilnim oljem, čistilnim balzamom ali micelarno vodo. Nato očisti obraz z čistilnim gelom kot je EGGO čistilni gel.

Eggo gel

Če si se odločila, da boš v svojo rutino vključila tudi SERUME, je po čiščenju čas za njih!

Jutro je odličen čas za uporabo seruma z antioksidanti, npr. z vitaminom C, saj kožo ščiti pred prostimi radikali. V večerni rutini lahko uporabiš vlažilni serum s hialuronsko kislino, ki preprečuje, da bi se koža izsušila, zlasti če uporabljaš sredstva proti staranju ali aknam, ki lahko kožo razdražijo in izsušijo. Po čiščenju lahko uporabiš tudi eksfoliante, kot so BHA in AHA kisline. Naš Miracle peel ima kar obe kislini za dvojni efekt! Serumi so zelo koncentrirane formule, ki obravnavajo določene težave, zato so običajno najdražji izdelki v rutini nege kože. Tudi če nimaš teh posebnih težav, je antioksidativni serum vedno dobra izbira, saj ti bo pomagal zaščititi kožo. Ne glede na to, kaj boš uporabila, si vedno zapomni: serume na vodni osnovi uporabljaj pod vlažilno kremo!

Aquaholic serum

Po nanosu serumov sledi VLAŽENJE!

Vlažilna krema kožo navlaži in v njej zadrži vse druge plasti izdelkov, ki si jih nanesla. Zjutraj uporabi kremico, ki ima lažjo teksturo kot je Zen defence, zvečer pa lahko uporabiš gostejšo nočno kremo. Tisti s suho kožo pa lahko uporabljajo gostejšo kremo tako zjutraj in zvečer.

Zadnji korak nege kože je ZAŠČITA!

Morda je to zadnji korak, vendar ti bo skoraj vsak dermatolog povedal, da je zaščita pred soncem najpomembnejši del vsake rutine nege kože. Z zaščito kože pred UV-žarki lahko preprečiš kožnega raka in znake staranja (beri prve gubice). Če tvoja vlažilna krema ne vsebuje zaščitnega faktorja SPF, moraš vedno dodati še sončno kremo!

Manj je več

Medtem ko se tvoja rutina nege kože še naprej razvija, je morda najpomembnejši podatek, ki si ga moraš zapomniti, ko uporabljaš izdelke: Manj je pogosto več. Če boš zmanjšala količino izdelkov in se držala ključnih, pomembnih aktivnih sestavin, bo to veliko bolje kot preveč. Prav tako je pomembno, da si pri svoji rutini dosledna! Tako kot pri mnogih drugih stvareh v življenju je tudi tu doslednost - vsak dan, zjutraj in zvečer, opravi isto rutino, ki je ključna za doseganje in ohranjanje resničnih rezultatov.

Zaupaj v proces (in svoji koži) ter sledi načrtu, ki si si ga zastavila! <3