Pripravi svojo kožo na pomlad

Pomladna nega obraza

Pomlad je tu in zagotovo nisem edina, ki je komaj čakala toplejše mesece - prepričana sem, da je to všeč tudi tvoji koži ;)

S prehodom iz zime v pomlad je naša koža manj izpostavljena hladnemu in suhemu zraku, bolj pa višji ravni vlage v zraku, višjim temperaturam in večjemu številu sončnih žarkov.

Povečana vlažnost in dodatno znojenje spremenita način zdravljenja aken in znakov staranja.

Ko začne narava cveteti, je čas, da nekoliko spremeniš tudi svojo rutino nege kože. Ko so mrzli zimski meseci za nami, se moramo odločiti za lažja vlažilna sredstva in blažja čistila, če omenimo le nekaj načinov za povrnitev sijaja.

V nadaljevanju poišči nasvete, kako spremeniti svojo rutino nege kože za pomlad:

1. Pomlad začni s pilingom

Čas je, da odstraniš luskaste odmrle kožne celice, ki so ostale po hudo mrzli zimi, in kožo pripraviš s pilingom. Za fizični piling lahko uporabiš naš eggo, ki bo nežno odstranil odmrle kožne celice in poskrbel, da bo tvoja koža mehka na dotik. Preizkusi ga z našim nežnim čistilom za obraz, saj sta najboljši duo :)

2. Preklopi na nežna nepeneča se čistila

V zimskih mesecih hladno vreme naš obraz oropa naravne vlage, zato je uporaba blagih čistilnih sredstev lahko koristna za ohranjanje vlage v koži. Z višjimi temperaturami bo koža proizvajala več lastnih naravnih olj, zato je bolje uporabiti lažji čistilni gel. Naš gel za čiščenje obraza bo na koži ustvaril zaščitni sloj, ki bo zaščitil njeno pregrado, hkrati pa bo odstranil vse nečistoče brez penečih sestavin, ki bi lahko izsušile kožo. To je zadnja stvar, ki jo potrebuješ ;)

3. Preidi na lahke, hitro vpojne vlažilne kreme

V toplejših spomladanskih in poletnih mesecih je najbolje, da preklopiš na lažjo vlažilno kremo. Intenzivnejši vlažilci lahko kožo preveč mastijo in povečajo možnost izbruhov, saj je koža izpostavljena vlagi in soncu. EGGO krema za obraz Zen defence je bila ustvarjena za to, saj se njena lahka struktura hitro vpije v kožo in ne pušča mastnega občutka.

4. Dodaj izdelke, bogate z antioksidanti

Antioksidanti so lahko in morajo biti del naše celoletne rutine za nego kože, da bi preprečili pigmentacijo. Znano je, da je sončne pege, ki jih povzroča sonce, težko izbrisati, zato je njihovo preprečevanje ključnega pomena. Lokalni antioksidanti, kot je vitamin C, stabilizirajo proste radikale in zmanjšujejo poškodbe zaradi sonca. Poiščeš lahko tudi izdelke, ki vsebujejo celoten spekter vitaminov, saj bodo ti bogati z antioksidanti.

Naš serum Glow and go za posvetlitev bo poskrbel za temne madeže in hiperpigmentacijo, saj imajo jagode goji antioksidativni učinek na tvojo kožo. Po nanosu seruma z vitaminom C se vedno prepričaj, da si nanj nanesla zaščito pred soncem.

5. Uporabljaj vlažilne serume

V primerjavi z oljnimi serumi pozimi, v toplejših mesecih serumi na vodni osnovi vsebujejo vsa koncentrirana hranila in antioksidante, ki jih vaša koža potrebuje, in so bolj lahki, zato jih tvoja koža zlahka absorbira. Za ohranjanje vlage je v sončnem vremenu zelo priporočljivo uporabljati serum s hialuronsko kislino - naš Aquaholic pomaga povrniti vlago, ki se izgubi zaradi povečanega znojenja v toplejšem vremenu.

6. Ne preskoči zaščitnega faktorja SPF

Izpostavljenost soncu je eden glavnih vzrokov za prezgodnje staranje kože. Da bi to preprečila, se prepričaj, da uporabljaš kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem SPF najmanj 50, ki kožo ščiti pred sončnimi žarki UVA in UVB.

Pomladno čiščenje je tudi skrb za sebe in je tako dober občutek na številnih ravneh, zato je pomembno, da vanj vključiš tudi svoje kozmetične izdelke. Poskrbi za spomladansko čiščenje predala za nego kože in ličila ter zavrzi vse izdelke s pretečenim rokom uporabe ali izdelke, ki jih že nekaj časa niste uporabljali, in se založite z res dobrimi izdelki.

Smartskincare™ je lahka, a učinkovita linija za nego kože, razvita za občutljivo kožo z naravnimi sestavinami, in prepričana sem, da bo odlična izbira za toplejše dni. Pozdravi pomlad in pripravi svojo kožo s temi nasveti na sončne dni, ki so pred tabo!

Čas je, da poskrbiš za pomladni sijaj! ⭐️